En sista dag på ett år, och 2008 på tur står!

 image209
Annika, jag också Vu på jobbet. Ett jobb ja kommer fortsätta på ett tag till allafall.

Då va de snart ett nytt år på ingång och för min egen del kan de ju omöjligt bli sämre än de som varit!!!

Fast Barca va ju förståss en jäkligt rolig upplevelse. Snart åker vi igen Brittan!

Ja de va väl de....


Min jul ska vara kul, Min jul får inte vara ful...

Ok hörni, då va julen över för denna gång. Ska bildvägen visa er hur min jul va, så håll i er!

Torsdagen 20/12
Glöggkväll me rimstuga hos Brittan!

Jag, Brittan, Sofia och Roy tog en kväll för att rimma på julklapparna som vi inhandlat. Det va mysigt och även fast de gick bra segt i början så lyckades vi ändå få ihop de ena och de andra.


Lördagen 22/12
Glögg/fest hos Ante och Melina

Efter jobbet på lördagen fick jag låna chefens bil så då bar de av hemöver. Senare på kvällen gick ja upp till Klockarvägen där Ante och Melina bor, eftersom alla andra redan va där. Där bjöds de på tilltugg och bra musik i glada vänners lag. Kunde dessvärre inte stanna så länge som ja kanske velat...Mitt huvud ville annorlunda.


Söndagen 23/12
Mys och tävlingskväll con mia familia

Familjen Anderssons traditionsenliga jultävling skulle äga rum! Jag var laddad till max, men iår så fick jag nöja mig med tredje platsen. Fattar ni...TREDJE PLATS! Jag va sämre än Mamma... Per vann överlägset...så ok grattis. Hmm tror ja har glömt nåt...Jo just..DOMARSKANDAL!! ( haha, men pappa jag tycker om dig ändå)


Senare samma kväll:
Julklappsbyte me spelgänget + Lars och Marita åsså Per

Varje år träffas jag, Sara, Anders och Lina dan före dopparedan för att byta julklappar me varann, så även iår.


Julafton 24/12

Sticker upp en sväng till Södergrens för att byta lite klappar. Mattias och Danny hade kommit hem en sväng över jul. Stackars Elisabeth jobbade så jag fick önska grabbarna där uppe God jul innan vi drar vidare.


Jullunch hos mormor vankas härnäst. Och hon bor ju på Frösön så de är bara att packa sig in i bilen å fara. Där firar vi me mostrar ( dock bara moster iår, fråga mig inte varför?) och deras familjer.


Efter Kalle Anka åker vi hem till Stugun igen och upp till Mörtsjön. Där firar vi me Farbröder och kusiner m familj och Farmor och Faster Christin! Och tänk, tomten kom iår me=)


Juldagen 25/12
Julmiddag hos Farmor

Dan efter samlas vi alla igen + familjen BrittMari och Lars uppe hos farmor för att om möjligt klämma i oss mer julmat!


Annandagen 26/12
Julmiddag uppe hos Södergren

Brukar alltid sticka upp till Ärkebiskop på annandagen för att hälsa på släkt och äta lite mer! Bobbas, Erika och Viktor va där. Samt Sonja och Sören som e Erikas föräldrar. Åsså Udden förståss me Sven, Märta och Sonia.


.... Som snön den e vit, och är den gul har någon pinkat på den. Kanske en huhuuund! ( va vore julen i all sin glans om inte sunes jul fanns?)

God fortsättning!

att arbeta hårt, inte alltid så svårt!

212!
Så många timmar fick ja ihop på lönerapporten denna gång! Och då har ja inte räknat me Oscar.
Så ok jag är en workaholic!
Men en glad sådan!
Ta daa..

Nu räknar jag ner, men dagarna känns bara fler!

Igår hade ja en ledig vardag! ( tänka sig ) Då passade ja på att handla klart julklapparna. Men ja vill bara varna mina vänner att de här är mitt sämsta julklappsår ever, så ni kan ju låtsas se glada ut iallafall=)
Nu är de bara 5 dagar kvar tills ja får åka hem, och de ska bli fabulous som Lina skulle skrivit. Ska faktiskt få låna chefens bil så slipper packa in mig i en trång buss åtminstone. På lördag blir de eventuellt middag ute i Tand hos Maria. Det ska bli kanonmysigt.

På söndag ser ja fram emot " dan före dopparedan" med min familj. Då klär vi granen, äter pepparkakor, lussekatter och dricker glögg. På senare år har pappa även anordnat en tävling för övriga familjemedlemmar, där frågorna handlar om saker i huset. Tex: Hur många tavlor hänger de i trappen? sånt där som man ser varje dag men inte tänker på. Och även fast ja bott hemifrån längst så har ja vunnit varje år=) Då får man pengar av pappa, men sen visar de sig att Per, Olle och mamma också måste få pengar så att dom inte blir ledsen. Aja, äran som räknas och man får om än lite mer respekt av familjen iallafall.
Sen undrar ja bara. Vad ska man svara om man får 2 sms där de står "ost" i de ena och " Tomat" i de andra?

Nä precis, tyckte inte att de fanns nå vettigt svar på det ja heller!

     
      Nu saknar jag lite tjejer!

Jobb, Mackan och släkt, snacka om en frisk fläkt!

För de första så börjar inte Fredagsmorgonen riktigt som den skulle... snacka om en knäpp på näsan. Dags att vakna kanske?
På fredagseftermiddan så anlände min kära mor, momma och mina två mostrar Britta och Benita till Sundsvall. Dom skulle gå på Wallmans på södra berget på lördagen men hade så snällt frågat om dom fick sova hos mig på fredagen, och det gick ju självklart bra, även fast jag har lite trångt. Fick dock en stor madrass av mamma så platser ordnades. Jag jobbade ju fredag natt på Oscar så när jag kom hem vi 04 så var det snarkning på högsta nivå, så mycket till sömn fick jag tyvärr inte. Skulle ju upp och jobba kl 8.30 igen, men men.

Tyckte iallafall att de var jätteroligt att dom hälsade på, även fast jag inte hann träffa dom så mycket! Vi syns till jul!

På lördagen så jobbade jag först på jobbe till 16.30. Sen kom Mackan på besök. Han skulle repa med bandet på kvällen och jag skulle ju iväg och jobba på Oscar. Men vi gick och åt Tapas innan dess och det var ju himla trevligt att få äta det igen. Har ju inte gjort de sen jag kom hem från Barcelona. Mmm. Jobbade till 04 igen så på söndagen sov ja mest hela dan. Mackan repade lite till och efter de käkade vi på Bite Line. Kollade lite på Sunes jul och sen blev klockan så himla mycket att han va ju faktiskt tvungen att köra hemöver. Tack så mycke för mat och en rolig helg, Markus!
  

" Gick de bra att sova med 4 flodhästar?" citerat pappa Leif

Lite panik bara, va ska ja köpa till Lina, Anders och Sara?

"Sankta Lucia kom, med sina ljus"
Säkert, fast inte till mig.

Då får man vara så god och kliva upp och kolla på den lilla lucia man kan få....på tv:n.
Och de e ju inte riktigt samma sak.
Årets mörkaste dag blir alltså än mörkare för en Stugutjej som bara skulle vilja höra ljuvlig sång av vitklädda lucior, tärnor, tomtar och en massa stjärngossar såklart! Men...I will survive.

Va? Julklappar? De e lugnt...eh!image282
Gammal bild från i somras, men ack va jag ,Marita o Sara jobbade på bra. en oslagbar kombination i grillning!
image203
Gatufesten 2007!

Korgar att fixa, att blanda och mixa!

Imorse klev ja upp i ottan för att jag skulle hinna me att göra julkorgar på jobbe. Tack och lov fick ja pigg och glad hjälp av Karlsson som inte har mycket till liv så allt flöt på snabbt och bra. Så kokade ja lite gröt som vi slängde i oss för att riktigt få den där julstämningen, de e ju faktiskt lucia imorn.
Nu e jag bara lite orolig att ingen vill köpa dom här julkorgarna, folk tycker ju att allt e så dyrt. Men om ni vill köpa en eller två fina julkorgar så kom till Sundsvall!
Nu ligger de iaf snö på marken igen och kylan har kommit, hoppas de förblir så. Till helgen får ja besök av Mamma, momma och mina två mostrar. De ska sova hos mig på fredagen och sen på lördagen ska dom på södra berget. Men ja jobbar ju som vanligt hela helgen så jag kommer knappt hinna träffa dom ändå. Dubbelpass på oscar både Fredag och lördag natt...Weee!
Ja de var väl de...
Hoppas att ni lagt märke till mina julrim som överskrift... annars e de ju ingen mening ja fortsätter

" Jo men du har en attityd som är lätt att reta upp sig på"
Sad but true =)

Ja och Per, en kombination som klär!

I Fredags kom Per och hälsade på mig, han skulle ha en liten reunion med några klasskompisar på Lördagen, men för att han skulle hinna umgås me mig lite så kom han redan på fredagen och det var ju mkt trevligt. Då stack vi först på lite hockey och sen käkade vi middag på Bite Line ( såklart ).  Sen va de i stort sett bara att hoppa i säng eftersom jag skulle upp och jobba på lördagsmorgonen.

Jobbade 8.30 - 16.30 på lördan, sen skulle ja hem och ta en powernap hade ja tänkt, men de kunde ja ju glömma. Då befann sig nämligen Per och grabbarna hemma hos mig och spelade guitar hero, och så som de lät gick de inte få särskilt mycke sömn ( speciellt när Per spelade, haha! ) Ja fick också testa och de var roligt men svårt.
Jobbade 19.00- 04.00 på oscar och de var en perfekt jobbarkväll. Förutom att jag fick prata med lite Brynäs spelare, som för övrigt hade slagit Timrå me 0-2 nån timme innan, så fick jag prata och hänga undan Efva Attlings fina jacka=) Allt flöt på bra och vi käkade korv innan vi gick hem. ( nattamat e den bästa )

Söndagmorgon borde ja vart väldigt väldigt trött, men inte, ja flög upp ur sängen strax efter 9 och väckte Per, Badman och Johan som sov över. Då fick dom kliva upp och åka=) Jag och Per drog ut till Birsta för att lösa lite julklappsproblem och det gick sådär, men men. Lite bakad potatis med skagen och glass på de sen va vi nöjd. Per lämnade mig kvar för att åka hem till Stugun! Tack för en kanonhelg lillebror.
Sen spelade jag lite poker me Karlsson, och förlorade 250 kr inom loppet på 15 min max. Fy fan! Men jag e fan riktigt dålig på poker. Jag hade ju mina glansdagar där för nåt år sedan¨men nu e dom förbi. Måste skäpa mig. Annat va de när man kunde bluffa hela vägen och vinna på par i 2:or mot Magnus! De är mitt absolut bästa pokerminne=)

Nu jobbar man igen då. Annika e ledig idag..trist! Köpte Mamma Mia skivan på svenska igår så lyssnar för fullt.
" Du va alltid den som var stark, men nu är du den som behöver"

Yes Indeed!

       
Guitar Hero testas!  Johan visar rätta takter!  Per försökte...     Grabbarna Grus       Lördagsmat, potatis, svamp och lök!

Bråka me en kund och försöka vara sund!

Alltså, idag hade jag en kund om morgonen som var lite konstig. Jag ska skriva dialogen. ( obs! ni kan kanske tycka att jag va petig men såg ni kunden skulle ni hålla me mig )

Jag står och fixar med lotter när kunden som inte är en stamkund rusar in:
K- Hej!
F- hej hej!
K- Va är de billigaste cigaretterna ni har?
F- Dom kostar 35 kr.
K- Ok du får 33.50 för dom, för de är de enda ja har på mig!
F- Eh nej!
K- Va? Skämtar du med mig. 1.50? De är ju ingenting. Nu får du ju ge dig!
F- Men du, om jag skulle göra så med alla mina kunder så skulle de bli mycket pengar i slutändan, så de måste du ju förstå att jag inte gör, även fast de handlar om 1.50.
K- Du e ju helt.... Du måste ju skämta med mig!!
F- Men NEJ! Du får gå nån annanstans där dom gör så mot sina kunder för så gör vi inte här.
K- Fy fan.. det var de värsta jag har hört.
F- Då kan du inte ha hört mycket!
K- Hit ska jag aldrig gå mer och en sak ska ja tala om för dig! Att om du stod ute på en väg i 40 graders kyla och ville ha skjuts så skulle jag aldrig plocka upp dig!
F- Haha, nehe!
Kunden försvinner. Så att ifall jag nån gång står på en väg i 40 graders kyla så kommer ja förmodligen dö! Bara så ni vet =)
Ja de var roligt tycker jag!

När jag kom hem från jobbe idag så låg det en ÅreChoklad strut i mitt brevinkast, de var min hyresvärd Norrporten som lämnat den. Saffranskola med mörk choklad! Sänk You!!
Nu ska jag snart iväg och steppa lite. Och de bästa e att dom kör Sunesjul låten på ett block... då blir man extra peppad!
Imorgon kommer nog Per och hälsar på. Kanonskoj!


Ta en fika på Ica!

Efter jobbe igår släpade jag mig till Ica ( ligger 10 meter ifrån jobbe ) men de är allvarligt dom värsta meterna du  kan vandra. har alltid ångest när man ska går in dit. Anledning? Jo, för de första, Pensionärer, dom är över"jävla"allt. Dom blockerar alla gångar med sina vagnar, dom gnäller och skäller på personal, dom gnäller och skriker på oss andra kunder för att man råkar håva in sista prissänkta kasslern, dom tar snabbkassan även fast dom har fullpackad vagn, dom är allmänt halvjobbiga måste ja säga. För de andra, de är trångt och dåligt upplagt, man hittar ingenting. För de tredje, De e dyrt. Men jag går dit för att de e närmast. Så förstå min panik över Ica.

Handlade massa mat till mina matlådor som jag så duktigt kokade ihop på kvällen ( har bara kycklingen och makaronipuddingen kvar). Synd är att man har bara en liten frys=(
Klockan 18.45 begav ja mig ner på jobbe igen och hämtade upp Annika, så tog vi hennes bil, som jag för övrigt fick köra, bort till Nacksta. Lämnade bilen och Annika och stack till Brittan och Roy ( vovven). Käkade perbullar m lingonsylt, drack massvis me glögg, åt lussebullar, pepparkakor och wienerbröd. Mmm! Sen va de ju desperate så då satt man ju bänkad. Förjävla bra.
Fick sedan sällskap en bit hem på vägen av dom 2. Tack för en trevlig kväll sötnosar.

Nu har ja jiddrat klart.
Frågan e ju vad du håller på me?


Överskottsenergi...eh nej!

Åh ja e så himla trött idag.
Börjar verkligen sakna alla hemma nu, och de ska bli skönt att få åka hem några dagar över jul.
Fast fördelen är ju kanske att man har med sig lite julklappar då=)
Går lite trögt på den uppgiften måste ja erkänna.
Kanske ska man ta ledigt imorn? Måste laga matlådor.
Just nu fattar ja mest ingenting! Men de var väl desamma.. man blir aldrig nå klokare ändå.
Nu väntar ja på att Annika ska dyka upp på jobbet så det blir lite roligt.

Men orka....

adios


De va mer än va ja visste!

Är nyss hemkommen från att ha spått mig. Det var väldigt intressant måste ja säga och hon hade rätt i väldigt mycke som hon berättade för mig. Dock sa hon att hon såg en liten äldre dam på min högra sida som tyckte om att laga mat, då fattade jag ingenting. Namnet Signhild kom upp?
Men för övrigt så stämde de mesta och jag fick höra om jobb, pengar, hälsa och kärlek förståss!
" Sluta upp me att ta hand om alla andra, du måste ta hand om dig själv i första hand"
" Du kommer orka ett litet tag till"
Ja vi får väl se om man gör om de nån gång. Var dock skönt att få rensa lite i tankarna.

Galliano och Trocadero? - jo men visst! =)


RSS 2.0